Hírek

Tájékoztatás a külhonban született magyar gyermekek után járó családtámogatásokról

2018. január 1-jétől a magyarországi családtámogatási ellátási formák közül két juttatás elérhetővé válik a Magyarország közigazgatási határain kívül élő magyarok számára is. E két támogatási forma az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása (Babakötvény).
Leer más

2017-ben, immár második alkalommal került megrendezésre a nagysikerű Katalóniai Magyar Tábor

2017 június 27-e és július 2-a között második alkalommal került megrendezésre a győri Széchenyi István Egyetem és Magyarország barcelonai Főkonzulátusának együttműködésében a Katalóniai Magyar Tábor. Az egy hetes tábor célja a katalán főváros és környékén élő magyar szülők gyermekei számára biztosít lehetőséget arra, hogy játékos formában ápolják a magyar nyelvet, hagyományokat, és erősödhessen bennük a magyar identitástudat.
Leer más

Nagyszabású emlékünnepély Kubala tiszteletére Budapesten

A KUBALA90 emlékév keretein belül 2017. november 3-án a Ferencvárosi Torna Clubbal és a Groupama Arénát működtető Lagardère Sports Hungary vezetőségével együttműködésben került sor a KUBALA90 BUDAPEST emlékestre a Groupama Aréna Kubala László VIP rendezvénytermében. A program a májusi, barcelonai királyi palotában rendezett, valamint a budapesti, Főpolgármesteri Hivatallal közös szervezésű Kubala park alapkőletételének ünnepélyes eseményét követően az emlékév harmadik állomása volt.
Leer más

Tüntetések Katalóniában az október 1-i függetlenségi népszavazás kapcsán

2017. szeptember 20-án Barcelonában (a katalán függetlenedési folyamat és az október 1-i - a spanyol kormány által alkotmányellenesnek tartott - népszavazás kapcsán) tiltakozások kezdődtek.
Leer más