Hírek

Március 15-i megemlékezés az ESMUC-ban és Magyar Táncház Sarriában

Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa 2018.03.13-án az 1848-as forradalom és szabadságharc, a március 15-i nemzeti ünnep tiszteletére szervezett nagyszabású megemlékezést és koncertet. A rendezvényt megelőzően, március 12-én, hétfőn a főkonzulátus és a „Táncház Barcelona baile húngaro y más” közös szervezésében egy kellemes hangulatú táncház megrendezésére került sor.
Leer más

A magyar női vívóválogatott fogadása a Futballáriumban

Február nyolcadikán a Barcelonai Magyar Főkonzulátus fogadta a felnőtt női vívóválogatottat a Futballáriumban
Leer más

Tájékoztatás a külhonban született magyar gyermekek után járó családtámogatásokról

2018. január 1-jétől a magyarországi családtámogatási ellátási formák közül két juttatás elérhetővé válik a Magyarország közigazgatási határain kívül élő magyarok számára is. E két támogatási forma az anyasági támogatás és a fiatalok életkezdési támogatása (Babakötvény).
Leer más

2017-ben, immár második alkalommal került megrendezésre a nagysikerű Katalóniai Magyar Tábor

2017 június 27-e és július 2-a között második alkalommal került megrendezésre a győri Széchenyi István Egyetem és Magyarország barcelonai Főkonzulátusának együttműködésében a Katalóniai Magyar Tábor. Az egy hetes tábor célja a katalán főváros és környékén élő magyar szülők gyermekei számára biztosít lehetőséget arra, hogy játékos formában ápolják a magyar nyelvet, hagyományokat, és erősödhessen bennük a magyar identitástudat.
Leer más

Nagyszabású emlékünnepély Kubala tiszteletére Budapesten

A KUBALA90 emlékév keretein belül 2017. november 3-án a Ferencvárosi Torna Clubbal és a Groupama Arénát működtető Lagardère Sports Hungary vezetőségével együttműködésben került sor a KUBALA90 BUDAPEST emlékestre a Groupama Aréna Kubala László VIP rendezvénytermében. A program a májusi, barcelonai királyi palotában rendezett, valamint a budapesti, Főpolgármesteri Hivatallal közös szervezésű Kubala park alapkőletételének ünnepélyes eseményét követően az emlékév harmadik állomása volt.
Leer más