Hírek

Terrorcselekmények Katalóniában (2017. augusztus 17-18.)

A Barcelonában és Cambrils-ban 2017. augusztus 17-18-án elkövetett terrorcselekmények kapcsán bajba jutott magyar állampolgárok számára segítséget a Barcelonai Főkonzulátus nyújt.
Leer más

Elektronikus személyazonosító igazolvány igénylése a Barcelonai Főkonzulátuson

2017. május 2-től kezdődően Magyarország külképviseletein, így a Barcelonai Főkonzulátuson is lehetőség van elektronikus személyi igazolvány iránti kérelem benyújtására.
Leer más

1956-os forradalom történéseit bemutató történészkonferencia a barcelonai Nemzetközi Tanulmányok Központban (CEI) - 2016.11.21.

Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa 2016.11.21-én, hétfőn, 19:00-i kezdettel konferenciát rendezett a Centro Estudios International (CEI) – Barcelonai Diplomáciai Akadémia együttműködésével az 1956-os forradalom és szabadságharc témájában. Az előadáson részt vettek a Főkonzulátus által meghívott vendégek és a CEI hallgatói. Az rendezvényt Helena Torroja, a CEI akadémiai igazgatója nyitotta meg, majd Dr. Kovács Barnabás főkonzul úr köszöntőjét és bevezetőjét követően Fernando Perpina-Roberts, volt magyarországi spanyol nagykövet és Dr. Barta Róbert professzor, a Debreceni Egyetem habilitált docensének előadása követte. A konferencia végeztével a Főkonzulátus rövid fogadásra invitálta a megjelent résztvevőket.
Leer más

Ismét megrendezésre került a Smart City Expo Barcelonában

Kiemelkedő érdeklődés az innovatív magyar fejlesztések iránt Barcelonában 2016.11.15 és 17 között a FIRA BARCELONA (a barcelonai vásárközpont) két kiállításnak is otthont adott. Az okos városi megoldások bemutatására specializálódott Smart City Expo-n az MNKH Innotrade programjának keretén belül két magyar start-up, a Platio és a BeeRides mutatkoztak be. A Platio újrahasznosított műanyagból fejlesztett ki napelemmel ellátott térburkolatot, amely így elektromos áramot termel. A cég terméke iránt nagy volt az érdeklődés, többek közt a barcelonai önkormányzat is szívesen kipróbálná azt egy pilot projekt keretében. A másik cég a BeeRides, egy innovatív autóbérlési rendszert kínál, ugyanis ügyfelei mások reptéren parkoló autóit tudják kibérelni, az utasok pedig az ingyen reptéri parkolás mellett még pénzt is kereshetnek bérbeadott járművükkel. A Smart City Expo-ra érkezett még a debreceni és a zalaegerszegi önkormányzat delegációja is, akik többek között a helyi okos városi projektekről is tájékozódhattak.
Leer más