A történelem folyamán eddig még nem kapott meghívást egy magyar gasztronómiai cég sem az elnöki páholyba. A Penya Gastronómica Barca cég gondoskodik arról, hogy minden hazai FC Barcelona mérkőzésen az Igazgatóság a meccset kifogásolhatatlan gasztronómiai környezetben élvezhesse. Magyarország emblematikus étele, a gulyás örökre beírta magát a csapat vezetőségének kulináris történelmébe 2019.01.20-án, az FC Barcelona-Leganes mérkőzés napján. Az FC Barcelona bravúros győzelmet aratott a pályán, míg az elnöki páholyban a barcelonai magyar étterem, a Futballárium tulajdonosa Büki Péter, és vezető szakácsa Vida Gáspár aratott elsöprő sikert kondérnyi gulyásával.

Magyarország Barcelonai Főkonzulja, Dr. Kovács Barnabás ötlete volt, hogy megszerettesse a gulyáslevest kedves barátjával, az FCB Szurkolói Egyesületének vezetőjével, Pau Vilanova-val. Egy őszi délután elvitte az egyesület elnökét a Futballáriumba, ahol Vilanova urat teljesen elkápráztatta a magyar konyha különleges ízvilága és a magyar étterem hangulata. Innen jött az ötlet tovább gondolása, hogy be kéne mutatni a gulyáslevest az FC Barcelona elnöki páholyában is.

Gregori Salas – a Penya Gastronómica Barca menedzsere – általában három kategóriában választja ki a vendég éttermeket az elnöki páholy ellátására: Michelin csillagos éttermek, minőségi beszállítók, és esetenként populárisabb, „street-food” éttermek. Hatalmas megtiszteltetés és lehetőség Salas úr kiválasztott éttermének lenni.

Így esett hát a választás a magyar étteremre, hogy gulyásával képviselje hazánkat, és emlékeztesse az elnöki páholy vendégeit a Barca legendás magyar labdarúgóira – hiszen számukra Kubala, Czibor és Kocsis jelentette eddig azt, hogy magyar…

Három hatalmas edény gulyás fogyott el, több mint százan kóstolták meg, és a társaság fele még visszajött „repetázni” is. A gulyás annyira elnyerte a résztvevők és ex-játékosok tetszését, hogy az igazgató tanács egyik szóvivője már nevetve jött vissza 4. alkalommal, hogy „kérnék még egy kicsit, ha lehet”. A félidőben a vendégseregből többen is sietve tértek vissza a „goulash” szót suttogva egymás között. Az elnök személyi titkárnője elérzékenyülten mesélt személyes emlékéről, hogy utoljára Czibor Zoltán egyik fia főzött neki gulyáslevest.

A Barca elnöke – Josep Maria Bartomeu - személyesen ment oda a mérkőzés végeztével a magyar pulthoz és több másodpercig csukott szemmel élvezte a gulyásleves illatát. Majd megkérte az étterem tulajdonosát, Büki Pétert, és a szakácsot, Vida Gáspárt, hogy hadd csinálhasson egy képet velük. A Barca TV főszerkesztő riportere pedig felkérte őket,  hogy a kamerákon keresztül nyilatkozzanak a magyar konyha-művészetről és mutassák be a magyar gulyást.