Barcelonai tanulmányutat szervezett Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa a győri Széchenyi István Egyetem sportdiplomácia szakirányú továbbképzésében részt vevő hallgatói számára.

Az idén harmadszor megrendezett tanulmányút célja a hallgatók már meglévő elméleti tudásának gyakorlati ismeretekkel való kiegészítése. A tanulmányi kirándulás során a Győri Egyetem hallgatói olyan kiemelt katalán sportintézményeket ismerhettek meg, mint az olimpiai Stadion, a Picornell Olimpiai uszoda és stadion, vagy a katalán olimpiai vízi-pálya, melyek mind jelentős szerepet töltöttek be az 1992-es olimpiai játékok lebonyolítása folyamán.

 

A Sportdiplomácia delegáció Magyarország Barcelonai Főkonzulátusán 

A diákok meghallgathatták Josep Roca, az 1992-es olimpiai megnyitó rendezvény volt igazgatója prezentációját a barcelonai olimpia hagyatékáról, valamint Kováts Endre, a Spanyol Öttusa Szövetség elnökének a nagy volumenű sportrendezvények megszervezésével járó kihívásokat részletező előadását.


A Győri egyetem hallgatói a Camp Nou területén levő egyetlen szobor, a magyar származású Kubala László szobra előtt.

 

A tanulmányút keretében a sportdiplomáciai delegáció tagjai látogatást tehettek a Mundo Deportivo sportújság szerkesztőségében, a Katalóniai Testnevelési Egyetemen, az Olimpiai Sportmúzeumban, valamint a híres FC Barcelona Múzeumban. Ez utóbbi látogatás során a diákok, a sportklub legjelentősebb ereklyéi mellett, Európa legnagyobb stadionját, a Camp Nout is megtekinthették.