Az FC Barcelona világhírű magyar focistájának, Kubala László születésének 90. évfordulója alkalmából a Barcelonai Főkonzulátus és partnerei 2017-ben útjára indítottak egy rendezvénysorozatot, amelynek kiemelkedő fontossággal bíró része a KUBALA90 vándorkiállítás.

A kiállítást 2017. novembere óta számos helyen megtekinthette a sportkedvelő közönség, Barcelonai felavatását követően megfordult többek között Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, valamint Kisvárdán is. 

Mindemellett, a vándorkiállítás a Főkonzulátus közreműködésével a Testnevelési Egyetem által szervezett II. Sport és Innováció Konferencián volt látható 3 napon keresztül a Groupama Arénában, ahol csak az első napon közel 2000 labdarúgó edző és a konferenciára érkező vendég tekinthette azt meg.

A kiállítás ezúttal Újpestre került, és a tegnapi, 2018. október 15-i megnyitója után megtekinthető a közönség számára a hónap végéig az Újpesti rendezvénytér termében.

A megnyitón köszöntőt mondott a nemrég átadott Újpesti Rendezvénytér művészeti igazgatója, Matuscsák Tamás, az Újpest jegyzője, dr. Tahon Róbert, illetve dr. Kovács Barnabás barcelonai főkonzul, és a nagysikerű Magyarok a Barcáért című film rendezője, Kocsis Tibor is.