Konzuli ügyfélfogadás kizárólag előzetes időpontfoglalással! 

FOGLALJANAK IDŐPONTOT ITT (https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu)

Az időpontfoglalás szabályai:

 • Külön időpontot kell kérni minden egyes ügytípus intézésére.
 • A rendszerben kért személyek szám a kérelmezők számát jelenti. Pl. gyermek kérelménél egy személyt kell kiválasztani, ha a szülők egyébként nem kérelmezők.
 • Kérjük, a foglalást visszaigazoló e-mailt hozza magával!
 • Ha a foglalt időpontban nem tud megjelenni, mielőbb gondoskodjon az időpontja módosításáról vagy törléséről, amit a visszaigazoló emailben lehet megtenni!
 • Egy alapügyre egy személy csak egy időpontot foglalhat. Ilyenkor az on-line rendszerünk nem engedi tovább, hanem figyelmezteti a korábbi foglalására.

FONTOS! Kérjük, hogy minden esetben tájékozódjanak az ügyintézés részletes menetéről, a szükséges dokumentumokról. Az adatlapokat kinyomtatva és kitöltve, de nem aláírva szíveskedjenek magukkal hozni. Adatlapok kitöltésére a Konzulátuson a folyamatos ügyfélfogadás miatt nincsen lehetőség! CSAK a hiánytalan kérelmeket tudjuk elfogadni. Az egyes foglalható ügytípusokra vonatkozóan a Konzuli ügyek menüpontunk alatt részletes tájékoztatást találnak. 

Minden ügyfelünk és munkatársunk egészségének megóvására fokozott figyelmet fordítunk. A biztonságos ügyfélfogadás közös érdekünk, ezért szíves együttműködését kérjük az alábbiak betartásában:

 • fizetés kizárólag bankkártyával;
 • torlódások elkerülése érdekében az ügyfélfogadásunkra a megadott pontos időpontban érkezzenek;
 • az ügyfélfogadó térbe csak az ügyintézésben közvetlenül érintett ügyfelek léphetnek be (kísérők a hivatalon kívül várakozhatnak);
 • kérjük legalább 1,5 méteres távolság tartását;
 • kérjük az ügyfélfogadó térbe való belépést megelőzően a rendelkezésre álló kézfertőtlenítő használatát.

A megnövekedett igényekre tekintettel kérjük továbbá, hogy kérdésével kapcsolatban először szíveskedjen honlapunkon tájékozódni, ha pedig további kérdése van, emailben keresse a konzulátust.

Amennyiben Önnek, vagy az Ön háztartásában élő személynek megfázásos tünetei vannak (láz, köhögés, megfázásszerű tünetek) és már rendelkezik időponttal, kérjük, emailen jelezze ezt számunkra és maradjon otthon!

Figyelem! A magyar és a barcelonai munkaszüneti napokon (január 1., január 6., március 15., nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., június 5., pünkösdhétfő, június 24., augusztus 15., augusztus 20., szeptember 11., szeptember 24., október 12., október 23., november 1., december 6., december 8., december 24-26.) nincsen ügyfélfogadás!

A Főkonzulátuson bankkártyával, vagy banki átutalással (számlaszám: ES46 2100 3433 1022 0024 9717) lehetséges fizetni. Készpénzes befizetés a fenti számlára a Caixabank fiókjaiban nyitvatartási időben (a Főkonzulátushoz legközelebbi: Plaça de Francesc Macià, 10, 08036 Barcelona, nyitva: hétfő-péntek: 8:30–14:30) vagy éjjel-nappal a csak papírpénzt elfogadó ATM-jeiben (a Főkonzulátushoz legközelebbi szintén a fenti címen) eszközölhető.

A Főkonzulátus munkaidőn túl a konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonalon érhető el:

 • Magyarországról ingyenesen a 06-80-36-80-36 zöldszámon,
 • Külföldről a +36-80-36-80-36,
 • illetve WhatsApp – +36-30-36-36-111 – és Viber – +36-30-36-36-555 – platformokon elsősorban szöveges üzenetek formájában.