Magyarország Barcelonai Főkonzulátusának szervezésében ismét levetítették Barcelonában Kocsis Tibor nagysikerű, Magyarok a Barçáért című dokumentumfilmjét. A vetítésre május 31-én, 19 órakor került sor a SEBAP (La Sociedad Económica Barcelonesa de Amigos del País- A ’Haza Barátainak’ Barcelonai Gazdasági Társasága) dísztermében.

Az esemény kezdetén Dr. Josep A. Pujante, a Nemzetközi Panathlon Szövetség barcelonai elnöke röviden ismertette Dr. Kovács Barnabás Főkonzul úr életrajzát, valamint a Főkonzulátus sportdiplomáciai munkásságát. Ezt követően a rendezvényt Dr. Kovács Barnabás Főkonzul nyitotta meg és beszédében bemutatta Kubala László, valamint Kocsis Sándor és Czibor Zoltán élettörténetét és sportsikereit, valamint a Főkonzulátus sportdiplomáciai projektjeit. Ezt követően került sor a filmvetítésre, amely után a meghívottak a Főkonzulátus jóvoltából egy állófogadás keretében magyar borokat is kóstolhattak.

A közel 50 főt vonzó eseményen részt vett többek közt a konzuli testület számos képviselője, a haditengerészet két magas rangú főtisztje, több barcelonai cég vezetője, továbbá Sandor Kocsis és Ladislao Kubala, Kocsis Sándor, illetve Kubala László fiai is.


Dr. Kovács Barnabás Főkonzul és Dr. Josep A. Pujante


Kubala László, Dr. Kovács Barnabás Főkonzul és Pau Vilanova, az FC Barcelona igazgatósági tagja


 


Ramón Alfonseda, Dr. Kovács Barnabás főkonzul és Kocsis Sándor