Tájékoztatjuk Önöket, hogy a romló járványügyi helyzet miatt Katalóniában újabb korlátozó intézkedések léptek életbe: A Generalitat október 30-i kezdettel az alábbi mobilitást és szolgáltatásokat érintő intézkedéseket vezetett be legalább két hétre a tartomány egész területére:

 

  1.       Korlátozzák a tartományból ki- és belépést, Katalónia területe csak meghatározott esetekben hagyható el (pl. munkavégzés, hivatalos ügyintézés, lakhelyre való hazatérés, stb.)
  2.       Minden péntek reggel 6-tól hétfő reggel 6-ig ugyanígy korlátozzák a katalóniai települések (municipios) „határainak” átlépését.
  3.       A személyes mozgást az „együtt-élők buborékja” és a „kibővített buborék” (közeli rokonok, munkatársak) korlátai között engedélyezik.
  4.       6 személynél több még rokoni körben sem gyűlhet össze.
  5.       Katalóniában minden bárt és éttermet zárva tartanak. Csak hazavitelre árulhatnak ételt és italt. A szállodák csak az ottlakó saját vendégeiket szolgálhatják ki.
  6.       Munkahelyeken kérik a távmunka bevezetését, amennyiben ez nem megoldható, akkor a szakaszos munkakezdés és a „buborék” módszer alkalmazása ajánlott.
  7.       A 800m2-nél nagyobb bevásárlóközpontok bezárnak. Az ennél kisebb üzletek befogadó-képességük 30%-val működhetnek. A testi kontaktust feltételező szolgáltatások közül csak a fodrászat engedélyezett, kozmetika, masszázs, stb. nem.
  8.       Minden vallási rendezvény vagy civil ünnep, esküvők és temetések is csak maximum 30%-os jelenléttel engedélyezettek.
  9.       Tömegközlekedés esetében az utazók közötti távolságtartás megkönnyítése érdekében, kihasználtságtól függetlenül minden járat 100%-on működik. Csúcsforgalmi menetrend munkanapokon reggel 6-tól 9-ig van érvényben.
  10.    A színházak, mozik és koncerttermek bezárnak, a kiállításokat és kongresszusokat elhalasztják. Edzőtermek, sportklubok bezárnak, minden nem-professzionális sportversenyt felfüggesztenek,  a megtartható professzionális versenyek, mérkőzések nézőközönség nélkül zajlanak.
  11.    Az oktatás folyamatos, de minden tanterven kívüli program betiltva. A felsőoktatás esetében az elméleti oktatás csak távoktatás formájában engedélyezett. Laborok, műhelyek és gyakorlatok személyes jelenléttel is folytathatók.