A lenyűgöző hangulatú Santa María del Mar Bazilika közel hétszáz éves gótikus falai között került megrendezésre a Főkonzulátus karácsonyi koncertje december 1-jén.

Taróczy Balázs főkonzul az eseményen tartott beszédében örömének adott hangot, hogy a hagyomány az idei évben is folytatódott és hogy ezúttal két ifjú tehetség szórakoztathatta a helyi közönséget színvonalas zenejátékkal. A Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Tehetség Központ támogatásával megvalósuló programon a Snétberger Zenei Tehetség Központ és a Hágai Királyi Konzervatórium egykori diákja, a Casino de Madridban korábban Letizia királynénak is koncertet adó Janszó Orsolya énekes és a Nemzet Fiatal Tehetségeiért program háromszoros díjazottja, a Wacław Felczak Alapítvány Ifjú nagykövete, Barbarics Csanád zongoraművész adott koncertet.

A közönség kitörő érdeklődéssel fogadta az előadást és a helyi (A. Adam - Cantique de Noël) és nemzetközi klasszikusokat (F.Schubert - Ave Maria) is felvonultató karácsonyi repertorárt.