A programsorozat különböző korosztálynak szóló foglalkozásai:

2023.04.22 szombat 9:30        

Kalandozások János vitézzel 
Ajánlott életkor: 6-9 év
Foglalkozás hossza: kb. 60 perc

A foglalkozás alapja Kukorica Jancsi történetének meseadaptációja. A gyerekekkel közösen elevenítjük meg a történet főbb helyszíneit, hangkulisszák közt vándorolva, óriásbábok segítségével játsszuk el János vitéz kalandjainak izgalmas fordulatait.

2023.04.22 szombat 10:45      

János vitéz társasjáték          
Ajánlott életkor: 10-12 év        
Foglalkozás hossza: 90 perc

A János vitéz cselekménye után járunk. Jancsi és Iluska gyerekei 13 évesek, édesapjuk születésnapjára készülődnek. A gyerekek tervet eszelnek ki: az éj leple alatt kiszöknek Tündérországból, hogy végigjárják apjuk kalandozásának helyszíneit, mindegyik helyszínről egy-egy emléktárgyat szerezve. Ebben a drámajátékon alapuló kooperatív társasjátékban a résztvevők, a tündérgyerekeket megszemélyesítve, kalandoznak a János vitéz világában.

2023.04.22 szombat 12:30      

János vitéz lakomái   
Ajánlott életkor: 13-15 év        
Foglalkozás hossza: 90 perc

A gyerekek közös alkotófolyamat során fogalmazhatják meg a történetben fellelhető konfliktusokkal kapcsolatos gondolataikat. A résztvevők csoportbontásban dolgoznak, kreatív írást, illetve tárgyanimációt bevezető gyakorlatokon.

A programon való részvétel ingyenes. A  foglalkozásokon való részvételt a visszaigazolások sorrendjében tudjuk biztosítani.

A jelentkezést a korosztály megjelölésével kérjük a contact.bcn@mfa.gov.hu e-mail címre igazolják vissza.