• Katalóniában a 2020.03.14.esti állapot szerint 715 bizonyítottan COVID19 fertőzött és 8 halálos áldozat van. Az intenzív osztályon kezeltek száma 35.
  • A spanyol kormány szükségállapotot hirdetett március 14-től legalább 15 napon keresztül. Visszavonásig kijárási tilalom van érvényben: csak meghatározott és igazolt esetben lehet kimenni az utcára: élelmiszer, gyógyszer vagy az elsődleges szükségleteknek megfelelő cikkek vásárlásának céljából; annak, aki a munkahelyére megy, vagy visszatér otthonába; az idősgondozók, vagy akik fogyatékos személyeket gondoznak, vagy akik egészségügyi intézménybe, bankba mennek; illetve vis maior esetekben. Ezekhez lehet saját gépkocsit használni, és üzemanyagot tölteni. A hatóságok lezárhatnak közutakat.
  • Elrendelik az összes kiskereskedelmi helyiség (bárok, éttermek, mozik, színházak, edzőtermek, stb.) bezárását. Az ételkiszállítás megengedett. Az élelmiszereket árusító boltok, szupermarketek, valamint a gyógyszertárak, trafikok, benzinkutak, bankok nyitva maradnak. A boltokban csak a szükséges időt lehet tölteni, ott étkezni nem lehet. A személyek között legalább egy méteres távolságot kell tartani.
  • A Barcelona megyei Igualada város és három közeli falu (Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui és Òdena) területét lezárták, oda be- és onnan kilépni nem lehet.
  • Március 13-tól minden oktatási intézmény zárva tart.