Spanyolország 2022. június 2. napjától kezdődő hatállyal módosította a beutazási szabályait, amelynek keretében az Európai Unió és a Schengeni Térség tagállamaiból történő beutazás esetén eltörölte a COVID-19 járvány miatt bevezetett valamennyi beutazási feltételt.


Ennek eredményeként az Európai Unió és a Schengeni Térség tagállamaiból – köztük Magyarországról – beutazók már nem esnek át egészségügyi ellenőrzésen Spanyolországba belépéskor és EU digitális Covid igazolással sem kell rendelkezniük a belépéshez.


Az Európai Unió és a Schengeni Térség tagállamaitól eltérő valamennyi harmadik országból történő beutazásra az eddigi szabályok hatályban maradtak, azaz a beutazónak a Spanyolországba légi vagy vízi úton történő beutazás esetén az alábbi dokumentummal kell továbbra is rendelkeznie:

 

  • érvényes EU digitális Covid igazolás (beoltottságról, negatív teszteredményről vagy fertőzésen átesettségről)

Ha érvényes EU digitális Covid igazolással (vagy azzal egyenértékű igazolással) rendelkezik a beutazó, akkor az útiokmányon kívül semmilyen más dokumentumra, előzetes regisztrációra nincsen szükség.
VAGY

  • QR-kód az SpTH formanyomtatvány kitöltésével és Igazolás a beoltottságról vagy a negatív teszteredményről vagy a fertőzésen átesettségről, amennyiben nem rendelkezik érvényes EU digitális Covid igazolással.