2011 után egy hosszú kihagyás követően, 2016. november 24-én került megrendezésre a Valenciai Kereskedelmi Kamara és a Barcelonai Főkonzulátus közös szervezésében „Az üzleti lehetőségek Magyarországon” c. konferencia, amelynek keretén belül lehetőség nyílt bemutatni hazánk üzleti és befektetési lehetőségeit.

A konferenciát a Valenciai Kereskedelemi Kamara nemzetközi igazgatójának, Vicente Mompónak szavai nyitották meg. Az eseményen a Barcelonai Főkonzulátust Naszály Éva KGA képviselte, aki a magyar gazdasági helyzetről a legfrissebb gazdasági és pénzügyi eredményekről és intézkedésekről, valamint a befektetési lehetőségekről tartott előadást. A konferencián előadóként részt vett még Fernando Bujarrabal, a magyarországi székhelyű Berceo Asesores tanácsadó cég igazgatója, Dr. Csavlek Ágnes, a barcelonai Intergralaw Ügyvédi Iroda vezetője, valamint FSegura csoport vezérigazgató helyettes, Manuel Montalbán, aki egy magával ragadó, és érzelmekre ható előadással mutatta be a hazai beruházás előnyeit.

A rendezvényt Andrés Goerlich Magyarország Valenciai Tiszteletbeli Konzuljának felszólalása zárta, majd egy állófogadás következett. A HIPA által biztosított információs anyagok és roll-upok segítségével egy meggyőző, modern arculatot felmutatva sikeres rendezvényt zártunk, melynek következtében a kamara részéről további együttműködésre kaptunk felkérést.