2016.12.13-án este 6 órától került megrendezésre a ’katalóniai magyar cégek második találkozója’ a kézműves cukorkák gyártására szakosodott, magyar tulajdonú CUKOR nevű boltban. Az első ilyen jellegű találkozót 2016 áprilisában szervezte meg a Főkonzulátus, és a rendszeres rendezvények célja, hogy egy közös fórumot és networking lehetőséget  biztosítsunk a helyi magyar vállalkozóknak.

Az est első részében Jánosi-Mózes Emese és Jánosi-Mózes Tibor a SCI-ART cég képviseletében tartottak egy rendkívül izgalmas előadást a keresőoptimalizálás (SEO) kérdéséről. Az előadás során nem csak azt részletezték, hogy milyen lépésekkel lehet úgy felépíteni az adott cég honlapját, hogy az az internetes keresőkben minél előkelőbb helyen jelenjen meg, amennyiben egy felhasználó az adott kulcsszóra vagy témára keres, hanem a spanyol közösségi-média fogyasztási szokásokról és trendekről is részletesen beszámoltak. A prezentáció után minden résztvevő röviden bemutatta tevékenységét a többieknek, majd sor került az édesség-készítő workshopra Nagy Péter, a CUKOR tulajdonosának vezetésével. Az estnek otthont adó CUKOR nevű bolt nemcsak a cég által készített kézműves cukorkák és csokoládék árusítására szolgál, hanem itt rendezték be látványműhelyüket is, és az alagsorban rendszeres workshopokat tartanak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, de tematikus születésnapok és csapatépítő rendezvények lebonyolítását is vállalják.

A jó hangulatú rendezvényen ismét igen népes tábor, 19 fő vett részt, így jövőre ismét két alkalommal tervezünk céges találkozót szervezni a helyi vállalkozók részvételével.