Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa 2018.07.16-án, hétfőn és 2018.07.17-én, kedden fogadást adott a barcelonai vízilabda Európa-bajnokságon (hivatalos nevén 33rd LEN European Water Polo Championships Barcelona 2018) szereplő magyar férfi, illetve női vízilabda válogatottak tiszteletére. A két eseménynek a Barcelonában található, magyar tulajdonosok által üzemeltetetett sportétterem-bár, a Futballárium adott otthont.

A rendezvényen részt vett a két csapat szövetségi kapitánya (Märcz Tamás és Bíró Attila), valamennyi játékosa, valamint a válogatottak stábtagjai (edzők, gyúrók) is. Az eseményt a sajtó felől is nagy érdeklődés övezte: Újságíróin és sajtómunkatársaikon keresztül képviseltette magát többek között Vízilabda Szövetség mellett, a Kossuth Rádió, a Nemzeti Sport, az M4 Sport, Sport TV és az MTI is.

A fogadásokon beszédet mondott elsőként Dr. Kovács Barnabás főkonzul, majd a válogatottak szövetségi kapitányai, továbbá Enric Bertrán i Campaña, a vízilabda EB szervező bizottságának elnöke, a spanyol úszószövetség alelnöke és a katalán úszószövetség elnöke is.

 

 

 

 

 

Dr. Kovács Barnabás főkonzul, Bíró Attila szövetségi kapitány és Enric Bertran, a vízilabda EB szervező bizottságának elnöke