A KUBALA90 emlékév keretein belül 2017. november 3-án a Ferencvárosi Torna Clubbal és a Groupama Arénát működtető Lagardère Sports Hungary vezetőségével együttműködésben került sor a KUBALA90 BUDAPEST emlékestre a Groupama Aréna Kubala László VIP rendezvénytermében. A program a májusi, barcelonai királyi palotában rendezett, valamint a budapesti, Főpolgármesteri Hivatallal közös szervezésű Kubala park alapkőletételének ünnepélyes eseményét követően az emlékév harmadik állomása volt.

Az emlékestre – melyen közel 300 vendég vett részt - az eddigiekhez hasonlóan meghívást kaptak Kubala László leszármazottai, unokái és két fia, Carlos és Laszlo Kubala. Az emlékünnepséget megtisztelte az FC Barcelona képviseletében Josep Fusté, elnöki tanácsadó, Pere Lluch, a klub protokollfőnöke, valamint Jordi Penas Babot az FC Barca múzeum igazgatója. Az ünnepség hangulatáért a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője Pál István Szalonna és zenekara felelt a barcelonai rendezvényhez hasonlóan. Az esemény felszólalt többek között Kubatov Gábor, az FTC elnöke, Tobak Csaba, a Fradi Múzeum igazgatója, aki rövid előadást tartott Kubala Fradiban betöltött szerepéről, Dr. Kovács Barnabás főkonzul, valamint Kocsis Tibor, a készülő, Kubala életét feldolgozó film, valamint a Magyarok a Barcáért című dokumentumfilm rendezője és Sárfalvi Péter, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára.

A KUBALA90 emlékév eseménysorozatának ezen állomásán is bemutatásra került az a KUBALA 90 exkluzív kiállítás egy bővített verziója, valamint esemény rangját emelte az FC Barcelona által 1952-ben elnyert 5 kupa bemutatása, melyeket először láthatott külföldön a nagyközönség és a Puskás Intézet birtokában lévő Kubala relikviák kiállítása.

 

Lasislao és Carlos Kubala, Kubala két fia, valamint a FC Barcelona képviseletében Josep Fusté elnök főtanácsadó, Pere Lluch protokollfőnök valamint a múzeum elnöke Jordi Penas átveszik a Ferencvárosi ajándékmezeket