2018. május 9. - 11. között a sport és az innováció kapcsolatáról, lehetőségeiről tartottak nemzetközi konferenciát Budapesten. A rendezvény keretein belül 106 szakmai előadáson és kerekasztal-beszélgetés került megszervezésre, továbbá átadták a Németh Ferenc-fotópályázat díjait. A konferenciát a Testnevelési Egyetem és a Nemzeti Kereskedőház közösen szervezte, és a Groupama Aréna adott neki otthont.

A Barcelonai Főkonzulátus közreműködésének köszönhetően a háromnapos rendezvény keretein belül sor kerülhetett továbbá egy edzői továbbképzésre az FC Barcelona két elismert szakemberével. Joan Vila Bosch módszertani igazgató előadására és Carles Rexach klubelnöki tanácsadóra 1200 magyar futballedző volt kíváncsi.

 

Az FC Barcelona Workshop-on 1200 futballedző vett részt

 

Az FC Barcelona workshop-ot a Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos és dr. Kovács Barnabás barcelonai főkonzul köszöntő beszéde nyitotta meg. Előzőleg Mocsai rektor úr fogadást tartott a konferencia előadói  és az FC Barcelona delegációja tiszteletére, amelyen részt vett többek között Dr. Genzwein Ferenc kancellár úr, dr. Kádár Judit igazgató asszony, az egyetem nemzetközi kapcsolataiért felelős igazgatója, valamint Prukner László labdarúgóedző és mesteroktató.