Hírek

„Aranycsapat” kiállítás Barcelonában

Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa 2018. november 12-én, hétfőn 19:30-tól nagyszabású ünnepi megemlékezést szervez a Katalónia területén és nemzetközi szinten is legendás „Aranycsapat” tiszteletére a Puskás Intézettel karöltve, a katalán tartomány sportért felelős főtitkárával, Gerard Figueras-szal együttműködésben és az FC Barcelona veteránjai elnökének, Ramón Alfonseda-nak személyes támogatásával.
Tovább

Nemzeti Ünnep – 2018.10.17. 1956-os Forradalomról megemlékezés és hangverseny

Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa nemzeti ünnepi megemlékezést rendezett az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából, melynek keretében 2017.12.18-án Csuprik Etelka zongoraművész lépett fel a barcelonai egyetem dísztermében, a hangverseny után a főkonzulátus munkatársai fogadást tartottak az egybegyűlt vendégeknek. A megemlékezésen dr. Kovács Barnabás barcelonai főkonzul köszöntötte a megjelent vendégeket. A köszöntőbeszéd végén felkonferálta Csuprik Etelkát – jeles kárpátaljai zongoraművészt – aki olyan híres nemzetközileg elismert zeneszerzők, mint Bach, Mozart, Beethoven szonátáit keltette életre a színpadon. A hangversenyt magyar származású zeneszerzők szonátáival zárta, Mint Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla. A koncert után álló fogadással készültek a főkonzulátus munkatársai a több, mint 100 fős vendégseregnek. A fogadás közben, a vendégeknek lehetőségük volt megismerkedni a híres magyar származású, Barcelonában élő divattervezővel – Taslár Katalinnal – és munkásságával. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a ruhadarab készítés titkos pillanataiba, mindenki nagy csodálatára volt olyan ruhadarab, aminek az elkészítésével a művésznő 240 órát töltött. A magyar ünnep megemlékezésének tiszteletéből tartott ünnepségen a barcelonai konzuli testület számos tagja, a spanyol és katalán hatóságok, gazdasági élet kiemelt szereplői, a hadsereg különböző fegyvernemeinek képviselői mellett, az FC Barcelona több igazgatója, sport- és egyetemi intézmények vezetői is részt vettek. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a megjelent vendégek többsége magyar állampolgár, mely a Főkonzulátus kulturális tevékenységének nem csak az elismerését jelenti, hanem azt is, hogy kis közösségünk mennyire igyekszik őrizni a magyar identitás tudatot. A barcelonai magyar közösségből szép számmal képviseltették magukat, több mint ötvenen. A vendégek, helyszíni illetve későbbi visszajelzései megerősítettek minket abban, hogy több igény lenne az ehhez hasonló kulturális programokra a közeljövőben.
Tovább

Ünnepi zárvatartás - Estamos cerrados

Kedves Honfitársaink! Estimados Señoras/Señores! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa zárva tart 2018. október 22-én és 23-án, hétfőn és kedden a magyar nemzeti ünnep miatt. Les comunicamos que el Consulado General de Hungría en Barcelona permanecerá cerrada el lunes y martes, el dia 22 y 23 de octubre 2018 por el motivo de la fiesta nacional húngara. Els comuniquem que el Consolat General d’Hongria a Barcelona romandrà tancat el dilluns i dimarts, el dia 22 i 23 d’octubre 2018 per motiu de la festa nacional d’Hongria.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Kérem fogadják szeretettel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter október 23-i beszédét
Tovább

Kedves Honfitársaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa zárva tart 2018. október 22-én és 23-án, hétfőn és kedden a magyar nemzeti ünnep miatt.

Tovább