Hírek

2016.12.13-án második alkalommal került megrendezésre a katalóniai magyar cégek találkozója

2016.12.13-án este 6 órától került megrendezésre a ’katalóniai magyar cégek második találkozója’ a kézműves cukorkák gyártására szakosodott, magyar tulajdonú CUKOR nevű boltban. Az első ilyen jellegű találkozót 2016 áprilisában szervezte meg a Főkonzulátus, és a rendszeres rendezvények célja, hogy egy közös fórumot és networking lehetőséget biztosítsunk a helyi magyar vállalkozóknak. Az est első részében Jánosi-Mózes Emese és Jánosi-Mózes Tibor a SCI-ART cég képviseletében tartottak egy rendkívül izgalmas előadást a keresőoptimalizálás (SEO) kérdéséről. Az előadás során nem csak azt részletezték, hogy milyen lépésekkel lehet úgy felépíteni az adott cég honlapját, hogy az az internetes keresőkben minél előkelőbb helyen jelenjen meg, amennyiben egy felhasználó az adott kulcsszóra vagy témára keres, hanem a spanyol közösségi-média fogyasztási szokásokról és trendekről is részletesen beszámoltak. A prezentáció után minden résztvevő röviden bemutatta tevékenységét a többieknek, majd sor került az édesség-készítő workshopra Nagy Péter, a CUKOR tulajdonosának vezetésével. Az estnek otthont adó CUKOR nevű bolt nemcsak a cég által készített kézműves cukorkák és csokoládék árusítására szolgál, hanem itt rendezték be látványműhelyüket is, és az alagsorban rendszeres workshopokat tartanak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, de tematikus születésnapok és csapatépítő rendezvények lebonyolítását is vállalják. A jó hangulatú rendezvényen ismét igen népes tábor, 19 fő vett részt, így jövőre ismét két alkalommal tervezünk céges találkozót szervezni a helyi vállalkozók részvételével.
Tovább

A nagysikerű országprezentációs előadás Valenciában

2011 után egy hosszú kihagyás követően, 2016. november 24-én került megrendezésre a Valenciai Kereskedelmi Kamara és a Barcelonai Főkonzulátus közös szervezésében „Az üzleti lehetőségek Magyarországon” c. konferencia, amelynek keretén belül lehetőség nyílt bemutatni hazánk üzleti és befektetési lehetőségeit.
Tovább

Karácsonyi koncert a barcelonai Főkonzulátus szervezésében a Santa María de Mar bazilikában 2016.11.23.

2016 november 23-án a Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa karácsonyi koncertet rendezett, melynek keretében fellépett Vedres Csaba orgonaművész és Gyermán Júlia hegedűművész. A 20:00-kor kezdődő koncertet - melyen számos külképviselet, katalán intézmény képviselői és magyar közösség tagjai is részt vettek - a Santa Maria del Mar bazilikában került megrendezésre. A művészek nagy részt saját szerzeményeikből adtak ízelítőt a közönségnek, de felcsendültek olyan klasszikus művészek kompozíciói is, mint például Vivaldi, Massenet, Gabriel és Fauré.
Tovább

1956-os forradalom történéseit bemutató történészkonferencia a barcelonai Nemzetközi Tanulmányok Központban (CEI) - 2016.11.21.

Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa 2016.11.21-én, hétfőn, 19:00-i kezdettel konferenciát rendezett a Centro Estudios International (CEI) – Barcelonai Diplomáciai Akadémia együttműködésével az 1956-os forradalom és szabadságharc témájában. Az előadáson részt vettek a Főkonzulátus által meghívott vendégek és a CEI hallgatói. Az rendezvényt Helena Torroja, a CEI akadémiai igazgatója nyitotta meg, majd Dr. Kovács Barnabás főkonzul úr köszöntőjét és bevezetőjét követően Fernando Perpina-Roberts, volt magyarországi spanyol nagykövet és Dr. Barta Róbert professzor, a Debreceni Egyetem habilitált docensének előadása követte. A konferencia végeztével a Főkonzulátus rövid fogadásra invitálta a megjelent résztvevőket.
Tovább

Ismét megrendezésre került a Smart City Expo Barcelonában

Kiemelkedő érdeklődés az innovatív magyar fejlesztések iránt Barcelonában 2016.11.15 és 17 között a FIRA BARCELONA (a barcelonai vásárközpont) két kiállításnak is otthont adott. Az okos városi megoldások bemutatására specializálódott Smart City Expo-n az MNKH Innotrade programjának keretén belül két magyar start-up, a Platio és a BeeRides mutatkoztak be. A Platio újrahasznosított műanyagból fejlesztett ki napelemmel ellátott térburkolatot, amely így elektromos áramot termel. A cég terméke iránt nagy volt az érdeklődés, többek közt a barcelonai önkormányzat is szívesen kipróbálná azt egy pilot projekt keretében. A másik cég a BeeRides, egy innovatív autóbérlési rendszert kínál, ugyanis ügyfelei mások reptéren parkoló autóit tudják kibérelni, az utasok pedig az ingyen reptéri parkolás mellett még pénzt is kereshetnek bérbeadott járművükkel. A Smart City Expo-ra érkezett még a debreceni és a zalaegerszegi önkormányzat delegációja is, akik többek között a helyi okos városi projektekről is tájékozódhattak.
Tovább