Hírek

Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs filmrendező műveinek vetítésével egybeközött rajzverseny a barcelonai magyar gyermekek részére

Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa március 11-én rövidfilmvetítést és Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs filmrendező vezetésével rajzversenyt tarott a helyi magyar közösség gyermekeinek. Vetítésre került a Rófusz Ferenc által készített Hoppi mesék egy epizódja, ihletet adva a csaknem 30 kisiskolásnak az ezt követő rajzversenyhez, melyen a kedvenc ünnepükről készíthettek színes illusztrációt.
Tovább

Mintegy 5,3 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát a spanyol F. Segura Hungária Kft.,

A Segura Spanyolországban több gyárat is üzemeltet, több nemzetközi tervezőirodával rendelkezik világszerte. A beruházással 100 új munkahely jön létre, a gyár területe a bővítéssel 2,5 szeresére, 25 ezer négyzetméterre nő.
Tovább

2017. február 14-től a Katalónia területéről a 112-es egységes segélyhívó számra indított segélyhívásokat már magyar nyelven is fogadják

2017. február 14-től a Barcelona (és egész Katalónia) területéről a 112-es egységes segélyhívó számra (rendőrség, mentők, tűzoltóság) indított segélyhívásokat már magyar nyelven is fogadják úgy, hogy a hívás beérkezésétől számított 30 másodpercen belül kapcsolnak tolmácsot. A segélyhívás megkönnyítésére továbbá letölthető a „My112” elnevezésű mobilalkalmazás (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.telefonica.my112&hl=es illetve https://itunes.apple.com/es/app/my112/id804779618?mt=8 ) is, amely használatakor automatikusan tájékoztatást ad a rendvédelmi szerveknek a hívó hollétéről (mind Katalónia, mind a Baleár-szigetek esetében).
Tovább

Dr. Kovács Barnabás főkonzul látogatást tett Lleidába, ahol Ángel Ros polgármester úrral találkozott

2017.02.09-én, csütörtökön Dr. Kovács Barnabás barcelonai főkonzul látogatást tett Ángel Ros, lleidai polgármesternél, kulturális és gazdasági kapcsolatok fejlesztési lehetőségeiről tárgyaltak. A város vezetőinek delegációjában a polgármester úron kívül jelen volt a képviselő testület több frakciójának vezetője is.
Tovább

A Főkonzulátus a ZF Eger vízilabda csapatot fogadta barcelonai bajnokok ligája szereplésük alkalmából

017.02.06-án hétfőn, két nappal a CN Barceloneta csapatával való Bajnokok Ligája csoportkörmérkőzés előtt, a ZF-Eger vízilabda csapata Magyarország barcelonai Főkonzulátusának vendége volt a Futballárium sportbárban.
Tovább